Hier wordt niet 'zomaar wat' getekend, je komt tot de kern. Dat betekent véél meer dan een mooi plaatje.

Gemeente West-Betuwe

Beleid in beeld
Lees Meer

Twee jaar geleden fuseerde de gemeente West Betuwe. Samen West Betuws Werken werd geïntroduceerd. Hoe krijg je als organisatie nu goed zicht op je nieuwe manier van werken én hoe krijg je dit op een uitnodigende manier in het systeem van elke medewerker? De Gemeente West Betuwe zocht naar een energieke manier om te communiceren over deze werkwijze en kwamen daarvoor bij ons.

Tijdens een reeks kernsessies onderzochten we samen met de teamleiders en de programmamanagers het concept Samen West Betuws Werken en brachten we het in kaart. Hoe werkt dat? Wat heb je nodig? Hoe borg je dat? In verschillende kernsessies namen we een sprong in het diepe, we onderzochten de inhoud en ontdekten wat energie gaf en wat niet. We namen verschillende hordes en kwamen door een visueel systemisch sessie écht tot de kern. Daar uit voort vloeide moeiteloos het bovenstaande beeld.

Bureau voor Beeldzaken tekent niet 'zomaar wat'. Iets visueel maken betekent dat je tot de kern moet komen. Mooi wat er gebeurt, als je die eenmaal te pakken hebt. Dan gaan de ideeën stromen. Dat genereert (kern)energie!

Jorien Tilstra Interim (programma)manager

Naast een inzichtgevend proces leverden we een praatplaat en verscheidene losse beelden. Deze worden gebruikt door de teamleiders om Samen West Betuws Werken te introduceren en om er daarna tijdens de verschillende fases van programma’s, projecten, processen weer op terug te pakken. De losse beelden worden op uiteenlopende wijze gebruikt voor de interne communicatie.