"Verrassend eenvoudig en activerend, dat tekenen!"

VGZ

Workshop visueel faciliteren
Lees Meer

VGZ benaderde ons voor hun groep consultants. Zij staan regelmatig voor groepen en moeten eveneens veel uitleggen. Dit gebeurt vaker dan gewenst met veel te veel woorden en evenzoveel tekst op de flip-over. Dat kan slimmer en interactiever!

Wij gaven 5 clubs van VGZ onze workshop Visueel Faciliteren en lieten zo 75 deelnemers stap voor stap kennismaken met de kracht van beeld als communicatiemiddel: waar en hoe zet je visualisatie in? Hoe pas je dit toe in het groepsproces? Hoe zorg je dat je jouw deelnemers activeert en al dan niet laat bijdragen?

Het oefenen van iconen op groot formaat!

"Sterkste schakel? Meteen zelf aan de slag. Veel geoefend en ervaren; we kunnen het nu direct toepassen!"

Na een flinke inhoudelijke introductie zijn we vooral zelf veel aan de slag gegaan. We hebben de deelnemers laten ervaren hoe het is om visueel te werken wanneer je voor een groep staat en wat het effect is als jij je in de groep bevindt. We creëerden samen een database met visuals om toe te passen in veel voorkomende trainingssituaties, we oefenden verschillende motorische vaardigheden en leerden ze allerlei tips en trucks om het visuele geheel er aantrekkelijk uit te laten zien.

De deelnemers beoordeelden ons gemiddeld met een 8,4!

We ontvingen ontzettend enthousiaste evaluaties, hebben prachtige resultaten zien langskomen en ervaringen gehoord. Het resultaat is een groep enthousiaste consultants die weet hoe ze een groep in beweging kunnen krijgen én houden voor hun hogere doel. Simpelweg door hun eigen visuele interventies en ondersteuning!

Een greep uit de reacties: “Visualisatie maakt je verhaal veel puntiger!”  “Verfrissend: deze workshop is een practice what you preach” “Hier kan ik direct wat mee!” “Toegevoegde waarde voor toehoorder én verteller.”